Acuzațiile care îi sunt aduse lui Donald Trump au ajuns în Senatul SUA. Când începe votul final asupra demiterii

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 21:48
Acuzațiile care îi sunt aduse lui Donald Trump au ajuns în Senatul SUA. Când începe votul final asupra demiterii
Acuzațiile care îi sunt aduse lui Donald Trump au ajuns în Senatul SUA. Sursa foto: nationalinterest.org

Procedura de demitere a președintelui american Donald Trump se apropie de final, după ce coordonatorii acţiunii de formulare a acuzaţiilor în procedura demiterii preşedintelui american au prezentat formal, joi după-amiază, în Senatul SUA, articolele de inculpare, informează CNN, citat de MEDIAFAX. Decizia finală aparține Senatului, unde republicanii lui Donald Trump dețin însă mahoritatea.

Acuzațiile care îi sunt aduse lui Donald Trump au ajuns în Senatul SUA

Congresmanul Adam Schiff a prezentat formal cele două articole de inculpare a preşedintelui Donald Trump, acuzat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Procesul pentru destituire va începe, probabil, în 21 ianuarie, a declarat marţi liderul majorităţii republicane din Senatul american.

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a aprobat, miercuri, o rezoluţie care prevede trimiterea în Senat a articolelor de inculpare a preşedintelui Donald Trump în vederea demiterii.

Votul ar putea începe marți

După decizia Camerei Reprezentanţilor de a transfera Senatului articolele de inculpare a preşedintelui Donald Trump în vederea demiterii, sentatorul Mitch McConnell, liderul grupului parlamentar republican din Senat, a declarat că procesul ar putea începe marţi.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joe Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit.

Demiterea preşedintelui Donald Trump este puțin probabilă, în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×