Actrița Nikita Pearl Waligwa a murit la doar 15 ani, după o luptă grea cu o formă de cancer. S-a remarcat într-un celebru film Disney

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
16/02/2020, 19:11
Actrița Nikita Pearl Waligwa a murit la doar 15 ani, după o luptă grea cu o formă de cancer. S-a remarcat într-un celebru film Disney
Actrița Nikita Pearl Waligwa a murit la doar 15 ani, după o luptă grea cu o formă de cancer. S-a remarcat într-un celebru film Disney. Sursa foto: Captură video

Nikita Pearl Waligwa, o actriță de doar 15 ani, care s-a remarcat la nivel mondial odată cu rolul din pelicula Disney “Queen of Katwe/Regina din Katwe”, a murit, duminică, după ce în urmă cu trei ani fusese diagnosticată cu o tumoare pe creier.

Actrița de doar 15 ani suferea de cancer

Actrița Nikita Pearl Waligwaa devenit cunoscută grație rolului din filmul Disney, lansat în 2016, unde a făcut echipă cu celebra actriță Lupita Nyong’o, scrie BBC.

Pelicula spunea povestea reală a unei fetițe din statul african Uganda, Phiona Mutesi, considerată de mulți un geniu în șah.

Phiona Mutesi a reușit, la doar 9 ani, să participe la concursuri internaționale de șah, chiar dacă nu mersese niciodată la școală.

Cea care a jucat rolul micuței geniu, Nikita Pearl Waligwa, a fost ulterior diagnosticată cu o tumoare pe creier.

Nikita Pearl Waligwa a jucat rorul unei fetițe-geniu din Uganda

Atunci, regizorul peliculei a făcut un apel public pentru ca actrița să fie supusă unei intervenții chirurgicale, în India.

Doctorii au tratat atunci tumora prin radioterapie. La scurt timp după acest episod, mama fetei, Rachel Asiimwe Waligwa, a fost și ea diagnosticată cu cancer și, în ciuda șanselor puține de supraviețuire, aceasta a învins boala.

După ce medicii i-au spus actriței Nikita Pearl Waligwa că boala a intrat în remisie, doi ani mai târziu, în 2019, cancerul a recidivat, iar boala i-a fost fatală actriței.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×