Accident în județul Argeș, produs de un șofer în stare de ebrietate. O persoană a murit

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 21:43
Accident în județul Argeș, produs de un șofer în stare de ebrietate. O persoană a murit
Accident cu un mort în județul Argeș. Sursa foto: dcnews.ro

Un grav accident s-a produs în județul Argeș, în urma căruia a murit un pieton în vârstă de 72 de ani.

Accident mortal în județul Argeș

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județeană Argeș (IPJ), un șofer în vârstă de 49 de ani din Pitești conducea mașina sub influența băuturilor alcoolice și a lovit pe Calea Craiovei un bătrân de 72 de ani.

La locul accidentului a ajuns de urgență un echipaj SMURD. Bărbatul a fost dus cu targa la spital, însă nu a supraviețuit, din nefericire.

Ce prevede Codul Penal pentru șoferii care se urcă beți la volan

„În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că pietonul era angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, iar conducătorul autoturismului se afla sub influenţa alcoolului – peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat”, precizează cei de la IPJ Argeș, conform dcnews.ro.

Poliția a deschis un dosar penal, iar șoferul este cercetat acum pentru ucidere din culpă plus conducerea sub influența băuturii alcoolice.

„Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”, scrie la articolul 336 din Codul Penal.

„Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere”, mai precizează legea.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×