Categorie: Autor:

Tragedie pe calea ferată! Patru copii au murit şi alţi 21 au fost răniţi!

O tragedie s-a petrecut joi în Franţa! Patru copii au murit şi alte 24 de persoane au fost rănite, printre care 21 de elevi, în urma unui accident rutier grav! Autobuzul şcolar în care se aflau copiii şi câţiva adulţi a fost lovit în plin de un tren, în sudul Franţei, lângă Perpignan. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

Coliziunea s-a produs la un pasaj de traversare a căii ferate. Potrvit martorilor, citaţi de BFM TV, şoferul autobuzlului a încercat să treacă, deşi bariera era lăsată, vehiculul a fost lovit în partea din spate şi pur şi simlpu s-a rupt de la mijloc. Copiii cededaţi aveau între 11-15 ani. Cel mai tânăr rănit are 8 ani, iar cel mai vârstnic 15, mai transmmite BFM TV. Patru elicoptere au fost mobilizate pentru a transporta răniţii la spitalele din apropiere.

Accident feroviar grav în Franţa! Patru copii au murit şi alte 24 de persoane au fost rănite. Preşedintele Franţei a transmis un mesaj

De altfel, autorităţile au pus în aplicare planul alb, un nivel de intervenţie în caz de urgenţă ce s-a declanşat şi după atentatele din noiembrie 2015 de la Paris şi Saint-Denis.

Preşedintele Emmanuel Macron a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor îndoliate şi încurajări pentru familiile răniţilor. Premierul Édouard Philippe şi ministrul Transporturilor ajung la locul tragediei.