Accident deliberat în Londra. Un elev a murit și alte cinci persoane au fost rănite

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
03/12/2019, 08:24
Accident deliberat în Londra. Un elev a murit și alte cinci persoane au fost rănite
Un individ de 51 de ani a lovit intenționat un grup de persoane. Majoritatea răniților sunt elevi. Sursa foto: news.sky.com

Un accident rutier grav a avut loc la periferia Londrei după ce șoferul unui autoturism a lovit din plin un grup de persoane de pe trotuar. Individiul a fost prins de polițiști la scurt timp de la incident.

Un bărbat a lovit intenționat mai mult persoane cu mașina

O persoană a murit și alte cinci au fost rănite grav după ce șoferul unui autoturism a intrat pe trotuarul pe care se aflau. Incidentul s-a petrecut la periferia Londrei, în zona liceului „Debden Park”, luni după-amiaza, 2 decembrie.

La locul incidentului s-au deplasat 15 echipaje ale ambulanței și 10 echipaje de poliție. Un elev de numai 12 ani a murit pe loc, în timp ce alte cinci persoane au fost rănite grav și au fost transporate de urgență la spital. Victimele au între 13 și 23 de ani.

Șoferul autoturismului a fost prins la scurt timp

Polițiștii suspectează că individul de 51 de ani a intrat intenționat cu autoturismul marca Ford în grupul de elevi care tocmai ieșise de la cursuri. Bărbatul a fugit de la locul faptei, dar la scurt timp a fost prins de anchetatori care l-au pus sub acuzare pentru omor și tentativă de omor.

„Urmează să investigăm să vedem dacă acest incident este legat deun altul care a avut loc în apropiere”, a precizat unul dintre polițiștii care a fost prezent la locul faptei,  Tracey Harman.

Este al doilea incident, considerat de natură teroristă, care se petrece în Londra într-un timp foarte scurt. În urmă cu doar câteva zile un individ a înjunghiat cinci oameni pe podul Londrei. Bărbatul care fusese condamnat pentru infracțiuni teroriste și eliberat condiționat a fost prins de polițiști și împușcat mortal.

Astăzi, 3 decembrie, cât și mâine, 4 decembrie, Londra găzduiește un summit aniversar NATO. La acest eveniment va lua parte și președintele Americii Donald Trump, iar autoritățile londoneze au luat decizia de a spori măsurile de securitate.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×