Accident cu 7 morți pe autostrada M5 din Ungaria. Una din mașini, cu numere românești. O familie de români ar fi printre victime – Update

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
28/10/2019, 12:50
Accident cu 7 morți pe autostrada M5 din Ungaria. Una din mașini, cu numere românești. O familie de români ar fi printre victime – Update GALERIE FOTO
Grav accident pe M5, în Ungaria. Sursa foto: origo.hu/ Google Maps. Colaj. Fanatik

Un accident cu 7 morți s-a produs pe autostrada M5 din Ungaria, iar identitățile victimelor încă nu sunt cunoscute. Cumplita tragedie a avut loc la ora 03:30 lângă localitatea Kistelek, în nordul orașului Seghedin aflat în apropierea graniței cu județul Timiș din România. Un camion cu numere de înmatriculare din Serbia a lovit mai multe mașini care au ars ca niște torțe, rezultând astfel 7 victime.

UPDATE, ora 17.45: MAE a confirmat că printre cei decedați se numără 4 români. Ministerul a demarat formalitățile pentru a stabili identitatea victimelor.

”Consulatul General al României la Szeged urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 28 octombrie 2019, în regiunea Csongrad, accident soldat cu decesul a patru cetăţeni români. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la identitatea persoanelor implicate şi circumstanţele producerii accidentului”, a transmis MAE, la solicitarea MEDIAFAX.


UPDATE, 12:50 Potrivit presei din Satu Mare, una dintre mașinile implicate în accidentul de azi dimineață de pe M5 era înmatriculată în România. Accidentul s-a produs la aproximativ 70 de kilometri de granița noastră. În mașina înmatriculată în România s-ar fi aflat o familie cu doi copii, scrie presasm.ro.


Știrea inițială: Accident cu 7 morți pe autostrada M5 din Ungaria

Nu este clar până la această oră dacă printre victime există și români, căci poliția maghiară nu a confirmat, de fapt, nicio identitate. Purtătorul de cuvânt al poliției județene Csongrad, Szilvia Szabi, susține că accidentul s-a produs din cauza camionului sârb care a bușit două mașini. Conform informațiilor furnizate de hirado.hu, camionul transporta marfă și se îndrepta către Budapesta.

„Accidentul a avut loc în jurul a trei și jumătate, la kilometrul  146 de autostradă. Un camion a intrat în coliziune cu două mașini pe banda de urgenţă. Cele două mașini au luat foc, cele șapte persoane din ele au murit, iar șoferul camionului nu a fost rănit”, este informația furnizată de Szilvia Szabo.

Mesaj pentru românii care trec pe la Nădlac

Porțiunea de autostradă unde s-a produs cumplitul accident a fost restricționat până dimineața, având în vedere numărul victimelor și al mașinilor afectate. Traficul va fi blocat pe toată perioada derulării anchetei. Românii care vor să iasă din țară pe la vama Nădlac pot părăsi autostrada pe la Kistelek și pot reveni, pentru continuarea traseului, prin nodul de la Balástya.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×