A nins în deșert! Zăpezi abundente în Arabia Saudită, fenomen ce îi îngrijorează pe meteorologi – Video

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
13/01/2020, 14:50
A nins în deșert! Zăpezi abundente în Arabia Saudită, fenomen ce îi îngrijorează pe meteorologi – Video
Zăpadă abundentă în Arabia Saudită. Foto: Colaj capturi video Twitter

Vremea a luat-o razna de tot pe planetă din cauza încălzirii globale. A nins în deșert, iar asta îi preocupă pe meteorologi, câtă vreme există locuri de pe planetă unde nu s-au mai înregistrat precipitații de luni de zile.

Zăpadă abundentă în Arabia Saudită

În timp ce oamenii de știință privesc cu îngrijorare fenomenele extreme de pe planetă, saudiții se bucură de fulgii de nea, mai ales că vin atât de rar.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu arabii bucurându-se de zăpadă. Fenomenul a fost intensificat în nordul Arabiei Saudite, dar și în estul țării.

Arabii, bucuroși să vadă cum ninge, mulți dintre ei pentru prima oară

Nu e prima oară când ninge aici. Ultimul episod de iarnă autentică a avut loc acum patru ani. În mod normal, în această perioadă a anului, în Arabia Saudită temperatura medie este de 11 grade Celsius, chiar și în zonele înalte de relief din nord.

 

Vremea s-a răcit brusc la finalul săptămânii trecute în acest stat, lucru care a favorizat producerea ninsorii.

Imaginile cu ninsoarea care a lovit Arabia Saudită au făcut înconjurul lumii, iar pe Twitter au apărut zeci de videoclipuri postate de oameni care au văzut, mulți, pentru prima oară zăpadă în viața lor.

„Îți imaginezi? Nu e Rusia, nu e Norvegia și nici nordul Italiei!”, a scris Shaher Bin Atiyah pe Twitter, unul dintre arabii care s-a bucurat ca un copil de prima ninsoare.

În aceste zile, în Arabia Saudită sunt așteptate aproximativ 18-20 de grade Celsius, acestea fiind temperaturile normale pentru această perioadă a anului.

Revenind pe continentul european, cele mai mari temperaturi se vor înregistra la mijlocul lunii ianuarie în sudul Portugaliei și Spaniei, unde se vor atinge chiar și 20-22 de grade Celsius.

În România, temperaturile se vor încadra în limitele normale pentru luna ianuarie, ba chiar în unele zone va fi ceva mai plăcut, cu temperaturi de 7-8 grade Celsius.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×