A murit Pilar de Borbon, sora regelui spaniol Juan Carlos. Ducesa suferea de cancer

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 19:18
A murit Pilar de Borbon, sora regelui spaniol Juan Carlos. Ducesa suferea de cancer
Pilar de Borbon, sora regelui Juan Carlos, a murit la vârsta de 83 de ani. Sursa foto: Hepta.ro

Ducesa de Babajoz, Maria Pilar de Borbon, a pierdut lupta cu boala la vârsta de 83 de ani. Femeia este sora cea mare a fostului rege al Spaniei, Juan Carlos, care a abdicat pe 19 iunie 2014. Pilar de Borbon a fost văzută ultima dată în public în luna noiembrie 2019. 

Pilar de Borbon, sora fostului rege al Spaniei, suferea de cancer de colon

Presa spaniolă relatează faptul că Maria Pilar de Borbon suferea de mai mulți ani de cancer de colon. Sora regelui emerit Juan Carlos a fost internată de mai multe ori în spital pentru a-și trata boala, dar din păcate aceasta a fost mai puternică.

Ducesa de Babajoz a murit la vârsta de 83 de ani în clinica Ruber Internațional din Madrid. Pilar de Borbon era fiica cea mare a contelui de Barcelona, Juan de Borbon și a Mariei de las Mercedes. Pilar a fost cea mai apropiată de fratele ei, regele Spaniei.

Cine a fost Pilar de Borbon, sora fostului rege spaniol

Pilar de Borbon s-a născut pe 30 iulie 1936 la Cannes, Franța. Sora regelui Juan Carlos nu a avut o copilărie tocmai fericită fiind nevoită să trăiască în exil. Pilar a locuit în mai multe țări până a revenit în țara sa natală, Spania. Ducesa a locuit la Cannes, la Roma și la Estoril. S-a întors la Madrid când Juan Carlos a fost numit rege.

De-a lungul vieții sale a ocupat mai multe funcții importante și s-a arătat interesată de organizațiile de caritate. La Infanta a fost asistent de profesie și a prezidat Federația Ecvestră Internațională. Totodată, Pilar de Borbon a făcut parte din consiliul onorific al Comitetului Olimpic Spaniol.

Sora cea mare a fostului rege spaniol a fost de asemenea, și membru de onoare al Comitetului Olimpic Internațional și a avut o foarte mare contribuție la dezvoltarea noului viitor Rake.

Pilar de Borbon, căsătorie fără acordul Casei Regale?

Casa Regala s-a declarat dezamăgită de alegerea lui Pilar de Borbon din momentul căsătoriei. La Infanta a ales să-și petreacă viața alături de Ducele de Estrada, Luis Gomez-Acebo, acesta având un rang inferior față de sora regelui Juan Carlos.

Diferențele de ”clasă” dintre cei doi nu au stat în calea fericirii lor. Pilar de Borbon și Ducele de Estrada și-au unit destinele pe 5 mai 1967 la Lisabona, iar în timpul căsniciei au venit pe lume 5 copii: Simoneta, Juan, Bruno, Beltran și Fernando.

Ca o ironie a sorții Luis Gomez-Acebo a murit tot din cauza cancerului, mai exact cel limfatic. Evenimentul nefericit a avut loc în anul 1991, relatează elespanol.com.




	                        
                        
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×