A murit Patrick Louis Vuitton, stră-strănepotul fondatorului brandului vestimentar de lux

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
07/11/2019, 17:43
A murit Patrick Louis Vuitton, stră-strănepotul fondatorului brandului vestimentar de lux
A murit Patrick Louis Vuitton. Sursa foto: openpaper.com

Lumea modei este din nou în doliu! Patrick-Louis Vuitton, stră-strănepotul fondatorului brandului de modă de lux, a murit la vârsta de 68 de ani, a anunțat compania pe contul oficial de pe rețeaua de socializare online Instagram, potrivit contactmusic.com.

A murit Patrick Louis Vuitton

„Anunțăm cu adâncă tristețe decesul lui Patrick-Louis Vuiton. Toate gândurile noastre se îndreaptă spre familie, în special către fiii săi, Pierre-Louis și Benoit-Louis, care lucrează alături de noi, și către nepoți”, se arată în comunicatul companiei.

Patrick-Louis Vuiton a intrat în fabrica familiei sale la vârsta de 22 de ani și a devenit în scurt timp manager de produs pentru brandul de lux în 1975.

Patrick Louis Vuitton a deschis al doilea atelier al celebrei companii

Patrick-Louis Vuiton a ajutat mult compania clădită de stră-străbunicul său. Printre contribuțiile sale majore se numără deschiderea unui al doilea atelier Louis Vuitton, în 1977, iar, în 1986 a devenit responsabil de Comenzile speciale.

Michael Burke, președinte-director executiv al companiei Louis Vuitton, a subliniat spiritul avangardist al lui Patrick-Louis Vuiton. „Întotdeauna a știut să alimenteze moștenirea Casei și să ofere viziune pentru viitor”, a mai spus acesta. Patrick Louis Vuitton, care a murit recent, lasă în urmă doi fii și mai mulți nepoți. Aceștia vor duce numele tatălui său mai departe în lumea modei.

Louis Vuitton Malletier, cunoscut ca Louis Vuitton, sau prescurtat ca LV, este o casă de modă franceză fondată în 1854 de Louis Vuitton. Monograma LV a casei de modă apare pe majoritatea produselor variind de la cufere de lux și articole din piele la prêt-à-porter, pantofi, ceasuri, bijuterii, accesorii, ochelari de soare și cărți. Louis Vuitton este una dintre cele mai mari case de modă internaționale; își vinde produsele prin buticuri proprii, departamente închiriate în magazine de lux și prin intermediul secțiunii de comerț electronic de pe site-ul său.

Șase ani consecutiv(2006-2012), Louis Vuitton a fost numit cel mai valoros brand de lux din lume. Evaluarea din 2012 ajuns la 25,9 miliarde de dolari. În 2013, brandul a fost evaluat la 28,4 miliarde de dolari cu vânzări de aproximativ 9,4 miliarde de dolari. Louis Vuitton activează în 50 de țări cu peste 460 de magazine în toată lumea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×