A murit Mihnea Constantinescu, fostul ambasador: „E o pierdere foarte mare”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
18/11/2018, 11:30
A murit Mihnea Constantinescu, fostul ambasador: „E o pierdere foarte mare”
Mihnea Constantinescu în timpul unei discuţii cu presa

Mihnea Constantinescu, fostul ambasador şi consilier al mai multor oameni politici din România, a murit. Avea 57 de ani şi a încetat din viaţă într-un spital din Nisa.

Teodor Meleşcanu, un apropiat de-al lui Mihnea Constantinescu, a vorbit despre pierderea acestuia şi a anunţat că se vor lua măsurile pentru începerea imediată a repatrierii trupului celui care a fost ambasador şi consilier:

A murit Mihnea Constantinescu

„E o veste proastă pentru tot ceea ce înseamnă corpul diplomatic românesc. Domnul Mihnea Constantinescu a fost unul dintre cei mai respectaţi ambasadori, de o mare calitate profesională, echilibru şi interes deosebit de a promova interesele României, indiferent de culoarea politică a partidelor care erau la guvernare. E o pierdere foarte grea, vom lua toate măsurile pentru repatrierea lui”, a declarat Teodor Meleşcanu la Antena 3.

Mihnea Constantinescu răspunde unei întrebări venite din partea unui jurnalist. Fostul diplomat discutând cu presa
Mihnea Constantinescu răspunde unei întrebări venite din partea unui jurnalis

„Unul din cei mai respectaţi diplomaţi ai României, ambasadorul Mihnea Constantinescu a murit azi noapte la un spital din Nisa”, a transmis jurnalistul Radu Tudor pe blogul personal.

Cine era Mihnea Constantinescu

Mihnea Constantinescu s-a născut în 1961 şi a fost rând pe rând asistenul personal al lui Petre Roman în mandatul de premier, directorul de cabinet al lui Theodor Stolojan, director de cabinet al premierului Nicolae Văcăroiu şi ministru de stat al acestuia. A mai lucrat alături de Mircea Geoană în perioada 1996 – 1998, după ce Nicolae Văcăroiu a decis să-l promoveze ca diplomat. Din 2004 a devenit directorul de cabinet al premierului Adrian Năstase, apoi al lui Călin Popescu Tăriceanu, în perioada 2005 – 2008, atunci când a fost şi ambasador cu însărcinări speciale în cadrul MAI.

Totodată, Mihnea Constantinescu a fost şi membru în Consiliul Regal, creat de Regele Mihai I, obţinând acest statut în octombrie 2010 – decembrie 2015.

Înainte de a intra în domeniul politicii şi al diplomaţiei, Mihnea Constantinescu a predat inginerie nuceară în cadrul Universităţii Politehncia din Bucureşti

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×