Interpreta de muzică populară Ionela Prodan a murit. Artista avea 70 de ani

Filon Stan   
în Stirea zilei
16/04/2018, 22:39
Interpreta de muzică populară Ionela Prodan a murit. Artista avea 70 de ani

Ionela Prodan a murit luni seară, în jurul orei 21.00, la Spitalul Elias, la vârsta de 70 de ani. Suferea de mai mult timp de o afecţiune a pancreasului, iar tratamentele nu mai dădeau rezultate. Celebra interpretă de muzică populară Ionela Prodan se afla în stare gravă la Spitalul Elias din Bucureşti, după ce a fost internată pe 21 martie.

Tratamentele administrate pentru boala ei nu au avut efect şi i-au provocat femeii şi alte afecţiuni. Mama Anamariei Prodan suferea de câteva luni. Ea a fost internată de mai multe ori în spital în ultima perioadă. A fost internată şi la Fundeni, acolo unde medicii i-au montat un holter, pentru a-i fi monitorizat ritmul inimii. De vină ar fi fost dietele la care artista a fost supusă. La finalul anului 2017, artista a venit la „Acces Direct” şi a declarat că perioada în care se confrunta cu multe kilograme în plus a fost una cu adevărat grea.

Ionela Prodan a ţinut diete drastice

Ceea ce ar fi ambiţionat-o să ia măsuri au fost reproşurile fiicelor ei, în special cele ale Anemariei. Fetele interpretei de muzică populară îşi iubeau mama oricum, dar… erau îngrijorate că obezitatea i-ar putea cauza mamei lor probleme grave de sănătate.“Am zis că trebuie să fac ceva, fetele mele nu au dat atenţie. Anamaria din grasă nu mă scotea (..) Am fost cu Ana în Italia şi mi-am luat haine, dar majoritatea le-am luat cu mult sub mărimea pe care o aveam. Eu aveam măsura 18-20 şi am ajuns la 12, aproape 6 numere”, a spus Ionela Prodan.

Ionela Prodan este o solistă din Oltenia, mamă a impresarului Ana-Maria Prodan. „Deşi începutul carierei mele artistice este foarte îndepărtat, el mi se pare aproape. Am luptat pentru a reuşi ca cei din jur să înţeleagă un biet copil de la ţară, ce vrea să facă, ce vrea să ajungă. Am ascultat de mama, care mi-a spus: «Întâi carte şi apoi ce vrei tu!». Aşa că, am absolvit liceul din comuna mea, şi apoi, Facultatea de Istorie, la Craiova. Încă din liceu, am început să cânt şi uşor, uşor am păşit pe drumul pe care mi l-am ales, drumul meu. Dacă nu vrei ceva al tău, e grav. La mine a fost o fericire pentru că glasul meu, timbrul meu a fost aparte, faţă de al celorlalţi cântăreţi. Imediat după ce am terminat facultatea, m-am căsătorit, numele meu a fost Tănase Ionela şi toată lumea îmi spunea că am un nume predestinat scenei. Atunci, am spus că nu merg pe căi bătătorite şi că numele meu va fi Ionela Prodan, numele de la mama de acasă”, povestea Ionela Prodan în 2012.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×