A murit fostul ucigaș plătit al lui Pablo Escobar. „Popeye” susținea că a ucis peste 300 de persoane

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
07/02/2020, 14:23
A murit fostul ucigaș plătit al lui Pablo Escobar. „Popeye” susținea că a ucis peste 300 de persoane
A murit „Popeye”, fostul asasin plătit al lui Pablo Escobar. Sursa foto: bbc.com

Imperiul construit de Pablo Escobar, celebrul baron columbian al drogurilor care în perioada sa „de glorie” ajunsese să dețină cel puțin 80% din traficul de cocaină de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, se destramă încet, dar sigur. Unul dintre cei mai importanți membri ai cartelului său s-a stins din viață recent, anunță BBC.

„Popeye”, fostul ucigaș plătit al lui Pablo Escobar, a murit de cancer esofagian

Jhon Jairo Velasquez Vasquez, unul dintre asasinii folosiți adesea de Escobar pentru a-și regla conturile cu orice rival care îndrăznea să îi încalce teritoriul, a murit marți dimineață într-un spital din capitala columbiană Bogota.

Potrivit unor surse medicale, bărbatul în vârstă de 57 ani se lupta de o vreme lungă cu cancerul esofagian și a fost internat la sfârșitul anului trecut, după ce boala i-a metastazat în stomac.

„Popeye”, așa cum era cunoscut în lumea traficanților de droguri, se număra printre oamenii cheie din anturajul fostului lider al cartelului care a cucerit întreaga lume și a inspirat unul dintre cele mai de succes seriale ale momentului, Narcos, producție ce poartă semnătura companiei americane Netflix.

Asasinul de top al lui Pablo Escobar se lăuda că a ucis peste 300 de persoane la cererea fostului lord al drogurilor

Potrivit mărturiilor sale din 2018, imediat după ce a fost arestat pentru a doua oară, Velasquez a ucis la ordinul lui Pablo Escobar nu mai puțin de 300 de persoane.

Chiar dacă faptele îngrozitoare l-au condamnat la ani grei de închisoare, bărbatul nu ezita să se laude cu numărul „record” al asasinatelor comise de-a lungul timpului.

Nici măcar moartea lordului drogurilor, în 1993, nu l-a împiedicat pe „Popeye” să continue traficul cu stupefiante de mare risc. De altfel, fostul asasin plătit a rememorat întreaga „carieră” într-o carte intitulată sugestiv „Supraviețuindu-i lui Escobar”, iar ulterior și-a creat propriul canal de Youtube, Popeye_Arrepentido, la care s-au abonat în doar câteva luni milioane de internauți din întreaga lume.

Eliberat condiționat în 2014, după ce executase 23 de ani de închisoare, timp în care le-a recunoscut oamenilor legii că a ucis peste 300 de persoane și a ordonat alte 3.000 de crime, toate aceste fapte cumplite fiind comise la cererea lui Escobar, Jhon Jairo Velasquez Vasquez a ajuns din nou după gratii în 2018, de data aceasta pentru infracțiuni de ordin financiar.

Printre victimele sale se numără, potrivit propriilor mărturisiri, Luis Carlos Galan, un fost jurnalist columbian care a candidat la președinția țării în 1989. Totodată, „Popeye” se face vinovat de operațiunea în urma căruia a fost doborât un avion al companiei Avianca. Tragedia din 1992 s-a soldat cu peste 100 de morți.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×