A murit celebrul sportiv chinez Qiu Jun. A continuat să se antreneze chiar în parcurile din Wuhan, până a contractat coronavirus

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/02/2020, 14:25
A murit celebrul sportiv chinez Qiu Jun. A continuat să se antreneze chiar în parcurile din Wuhan, până a contractat coronavirus
A murit celebrul sportiv chinez Qiu Jun, după ce a contractat coronavirus. Sursa foto: dailystar.co.uk

Lumea sportului este din nou în doliu, după ce cunoscutul bodybuilder chinez Qiu Jun a murit de coronavirus. Bărbatul ajuns celebru după ce s-a apucat de sport la vârsta de 56 de ani a refuzat pur și simplu să își schimbe viața, după apariția temutului coronavirus.

A murit celebrul sportiv chinez Qiu Jun, după ce a contractat coronavirus

Qiu Jun a refuzat să se închidă în casă și să poarte mască de protecție, chiar dacă locuia în orașul Wuhan, unde se știe că a apărut temutul virus. A continuat să se antreneze și să alerge prin parcurile din oraș, fără nicio măsură de protecție.

Bărbatul în vârstă de 72 de ani a contractat însă temutul virus. A început să se simtă rău, iar la antrenamente nu mai dădea randamentul de altădată, chiar și în comparație cu săptămâna trecută.

A refuzat să poarte mască și să rămână în casă

După ce s-a convins că nu este de glumit cu coronavirusul, bărbatul a mers la medic, unde a fost internat de urgență, deoarece suferea de temutul virus. Chiar dacă i-a râs în față coronavirusului, ultimul cuvânt l-a avut de spus temutul virus, care l-a ucis pe culturist în numai patru zile de la internare.

Culturistul a devenit celebru după ce s-a apucat de bodybuilding la 56 de ani, imediat după ce a ieșit din câmpul muncii. Sportivul a luat mai multe premii și a ajuns cunoscut în toată Asia pentru recordurile pe care le-a stabilit la categoria sa de vârstă.

Între timp, bilanţul epidemiei provocate de noul coronavirus a depăşit miercuri 1.100 de morţi, în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că se teme de o „ameninţare foarte gravă” pentru planetă, chiar dacă numărul zilnic de infectări noi se pare că scade. 44.653 de persoane au contractat virusul mortal, potrivit autorităţilor sanitare chineze.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×