A murit celebrul baterist Sean Reinert. A cântat ani de zile în trupa CYNIC

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
26/01/2020, 09:01
A murit celebrul baterist Sean Reinert. A cântat ani de zile în trupa CYNIC
A murit celebrul baterist Sean Reinert. Sursa foto: bravewords.com

Sean Reinert, bateristul celor de la CYNIC, a murit. El a fost găsit fără suflare în locuința sa din California, vineri seară (24 ianuarie). Celebrul baterist avea 48 de ani și încă nu se cunosc împrejurările în care a decedat.

A murit celebrul baterist Sean Reinert

Reinert a fost membru fondator al CYNIC, împreună cu chitaristul / vocalistul Paul Masvidal, și a rămas în grup până în septembrie 2015.

În 1991, Reinert și Masvidal s-au alăturat legendarei trupe din Florida DEATH pentru a înregistra albumul „Human”. După ce au făcut turneu cu DEATH, cei doi s-au întors la CYNIC.

Încă nu se cunosc detalii despre moartea lui Sean Reinert

În 1993 a apărut albumul de debut al lui CYNIC, „Focus”, care este considerat un reper LP în domeniul tehnic / metal progresiv. După despărțirea inițială de CYNIC, Reinert și Masvidal s-au mutat la Los Angeles, unde au continuat să lucreze în muzică, dar și pentru televiziune, scriind și făcând emisiuni TV.

În 1999, Reinert l-a ajutat pe Masvidal să formeze ÆON SPOKE, care a fost descrisă ca o trupă de „rock eteric”. În 2007, CYNIC s-a reunit din nou și chiar a plecat în turneu, dar și un nou album intitulat „Traced In Air”, care a fost lansat în 2008 și a fost urmat de mai multe turnee.

După „Traced In Air”, CYNIC a emis două EP-uri conceptuale, „Re-Traced” (2010) și „Carbon-based Anatomy” (2011). Ultima apariție înregistrată de Sean cu CYNIC a fost „Kindly Bent To Free Us”, care a apărut în februarie 2014 prin Season Of Mist.

Sean Reinert a apărut ultima dată cu trupa CYNIC în septembrie 2015, în Japonia. După ieșirea din CYNIC, Sean a intrat în grupul de rock progresiv din Los Angeles PERFECT BEINGS, al cărui ultim album, „Vier”, a fost lansat în ianuarie 2018 prin intermediul InsideOut Music.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×