A murit actrița Stephanie Niznik. A jucat în mai multe seriale de succes, printre care și Anatomia lui Grey sau Star Trek

Catalin Nae    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
13/07/2019, 14:25
A murit actrița Stephanie Niznik. A jucat în mai multe seriale de succes, printre care și Anatomia lui Grey sau Star Trek
A murit actrița Stephanie Niznik. A jucat în mai multe seriale de succes, printre care și Anatomia lui Grey sau Star Trek FOTO: variety.com

Actrița Stephanie Niznik, cunoscută pentru rolurile ei din serialele Star Trek: Insurrection, Anatomia lui Grey sau Everwood, a murit la vârsta de 52 de ani, în California. Nu există, momentan, prea multe informații cu privire la cauza decesului, familia acesteia alegând să păstreze până acum tăcerea cu privire la cauzele morții.

Cine a fost Stephanie Niznik

Născută în statul american Maine, ea și-a dorit o carieră în știință, înainte de a se orienta apoi către domeniul artelor. A absolvit cursurile universității Duke, iar ulterior și-a început cariera în actorie cu roluri minore în seriale precum „Verdict: Crimă” sau Vanishing Son. Treptat, a început să primească roluri mai importate în seriale precum Nash Bridges sau Dr. Quinn. A devenit celebră pentru rolul din serialul cu tematică medicală Everwood, apoi a mai avut roluri semnificative în Lost, CSI: Miami sau NCIS.

Totodată, aceasta a mai avut apariții episodice în serialul de succes Anatomia lui Grey, iar ulterior a prins roluri mai importante în seriile Star Trek: Insurection și Star Trek: Enterprise. Pe lângă cariera sa din domeniul cinematografiei, ea era voluntar în mai multe organizații care se ocupau de salvarea copiilor, a animalelor sau de ajutorare a celor nevoiați. Niznik nu era căsătorită și nici nu avea copii.

Anatomia lui Grey, unul dintre serialele în care a jucat actrița Stephanie Niznik

Lumea filmului, din ce în ce mai săracă

Acesta nu este singurul deces din lumea filmului din ultima perioadă. Reamintim că în această săptămânp, actorul Freddie Jones s-a stins din viață după 70 de ani de carieră în teatru, film și televiziune.Moartea acestuia a fost deplânsă de colegii de breaslă, iar regizorul filmului „The Elephant Man”, David Lynch a scris un mesaj de condoleanțe emoționant: „Dragi prieteni, l-am iubit, iubit, iubit pe Freddie Jones. Doamne, cât îi va fi simţită lipsa”. Jones a fost nu doar un veritabil actor de cinema, ci s-a remarcat și în multe piese de teatru.

A debutat pe scena teatrului londonez în anul 1962 cu Royal Shakespeare Company în „Afore Night Come”. A jucat apoi în alte producții aplaudate precum „The Lower Depths” și „The Marat/Sade” a lui Peter Brook. În televiziune a debutat 6 ani mai târziu, adică abia în anul 1968, iar prima sa apariție într-un show TV a cucerit efectiv publicul britanic.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×