A murit actrița Dorina Stanca. A fost soția marelui scriitor Radu Stanca

A murit actrița Dorina Stanca. A fost soția marelui scriitor Radu Stanca GALERIE FOTO
A murit actrița Dorina Stanca

A murit actrița Dorina Stanca! Tristul anunț a fost făct de revista ”Apostrof”, care a scris că marea actriță a murit în noaptea de 19 spre 20 august. Actrița Dorina (Doti) Stanca a fost soția scriitorului și regizorului Radu Stanca. Tragica lor poveste de iubire și creație va continua în lumea de dincolo de noi.

A murit actrița Dorina Stanca

Doti Stanca a fost colaboratoarea a Editurii „Biblioteca Apostrof” și a revistei „Apostrof”. Ea s-a născut în 26 noiembrie 1927. S-a căsătorit cu Radu Stanca în iunie 1951. A fost o actriță „euphorionistă”, jucînd conform normelor estetice cerchiste gîndite de Radu Stanca, iar talentul ei excepțional i-a permis să joace cu egală strălucire în tragedii, drame și comedii.

A jucat în piese precum „Othello”, „Hangița”, „Maria Stuart”, „Suflete tari”, „O scrisoare pierdută”, „Casa inimilor sfărîmate”, „Omul cu mîrțoaga”, „Hora domnițelor”, „Ondine”, „Cei din urmă” și multe altele.

A murit actrița Dorina Stanca
A murit actrița Dorina Stanca

Dorina Stanca, una dintre cele mai frumoase și talentate actrițe din generația ei

Dorina Stanca a fost una dintre cele mai frumoase și profesioniste actrițe din generația ei. După moartea lui Radu Stanca (26 decembrie 1962), a păzit manuscrisele lui și le-a pregătit unul cîte unul pentru editare, exact așa cum o învățase el.

Înmormîntarea a avut loc vineri, 23 august, orele 11, la capela din Cimitirul Central. Marea actriță se va regăsi în Rai cu soțul său, Radu, dar și de fiul lor, Barbu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×