A fost aprobat noul Cod Rutier! Amenzi uriașe pentru cine forțează culoarea verde a semaforului

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/02/2019, 09:20
A fost aprobat noul Cod Rutier! Amenzi uriașe pentru cine forțează culoarea verde a semaforului GALERIE FOTO
Amenzi imense in noul Cod Rutier

Noul Cod Rutier a fost aprobat și aduce vești proaste pentru șoferi! Amenzile au crescut simțitor, iar regulile s-au înăsprit! Un exemplu este cel în care se poate regăsi orice șofer, indiferent cât de disciplinat ar fi. Noul Cod Rutier urmează să intre în vigoare cel mai probabil săptămâna viitoare, iar Poliția Română va face anunțul oficial în acest sens, iar de atunci vor deveni valabile toate noile norme.

De multe ori ne trezim că intrăm într-o intersecție, dar aceasta este blocată sau parțial blocată. La insistențele șoferilor din spate, care claxonează și dau flash-uri, mulțim șoferi se aventurează și intră în intersecții deja blocate. Aceștia riscă să primească, de vineri, amenzi usturătoare! Valoarea acestor amenzi poate merge până la 1.000 de lei!

Amenzi imense în noul Cod Rutier

Așadar, dacă intersecția este blocată, nu intrați, indiferent câte claxoane vă luați sau flash-uri pentru că riscați să primiți o amendă de 1000 de lei din partea oamenilor legii!

amenzi noul cod rutier
Intersectiile aglomerate pot aduse amenzi uriase soferilor

Concret, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice stabileşte că “nerespectarea obligaţiei de a permite părăsirea intersecţiei conducătorului vehiculului rămas în interiorul acesteia” reprezintă o contravenţie, iar şoferul va fi amendat pentru această faptă.

Șoferul vinovat de accident rămâne fără permis

Codul Rutier a schimbat regulile și în ceea ce priveşte permisul de conducere şi a modului în care acesta ar putea fi schimbat, dar aduce şi amenzi noi pentru şoferii agresivi! Noile prevederi spun că fişa medicală nu mai este necesară în unele situaţii în care şoferul solicită un nou permis de conducere!

Parlamentarii au redus amenzile pentru şoferii care sunt surprinşi cu telefonul la ureche, dar şi pentru cei surprinşi fără centură de siguranţă! Totodată însă, șoferii agresivi în trafic pot rămâne fără permis de conducere timp de 90 de zile, iar şoferii care se fac vinovaţi pentru un accident rutier nu vor mai primi dovadă de circulaţie și vor rămâne fără permis timp de trei luni. Dacă până acum, şoferii rămâneau fără permis la acumularea a 13 puncte amendă, noile prevederi spun că aceștia vor rămâne din nou fără permis la acumularea a 25 de puncte amendă!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×