8 morți în urma unui incendiu la un centru pentru persoane cu handicap din Cehia. Alți 30 de oameni au ajuns la spital – VIDEO

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
19/01/2020, 19:20
8 morți în urma unui incendiu la un centru pentru persoane cu handicap din Cehia. Alți 30 de oameni au ajuns la spital – VIDEO
Incendiu cu 8 morți la un centru din Cehia dedicat persoanelor cu dizabilități. Sursa foto: captură RUPTLY

8 oameni au murit în urma unui incendiu care a izbucnit la un centru pentru persoane cu dizabilități din Cehia și alți 30 au suferit arsuri, informează presa de la Praga.

8 morți într-un incendiu din Cehia, care a afectat un centru pentru persoane cu handicap

Incendiul a afectat o clădire dintr-o mică urbe din vestul Republicii Cehe. Printre oficialitățile care au reacționat imediat s-a numărat și premierul ceh, Andrej Babis, care a ajuns de urgență la fața locului.

38 de persoane au avut de suferit în total din cauza acestei tragedii, una dintre cele mai dramatice din ultimii ani în Cehia.

Poliția cehă: Neglijență criminală

Cei 30 de arși au fost transportați la cele mai apropiate unități medicale pentru a fi tratați, o parte dintre aceștia fiind în stare deosebit de gravă.

Incendiul a avut loc azi dimineața la ora 03:49 în orașul Vejprty, la granița cu Germania și la o distanță de aproximativ 100 de kilometri nord-vest de Praga.

Centrul de recuperare unde erau cazați în mare parte vârstnici se confrunta deja cu destule probleme, cea mai mare fiind lipsa personalului, notează cotidianul ceh DNES.

Clădirea nu era prevăzută în interior cu detectoare de incendiu, așa cum cerea legea, iar toaletele erau folosite de persoanele cu handicap și de personal drept spațiu de fumat.

Primarul orașului, Jitka Gavdunova a regretat profund această tragedie și a dat asigurări că autoritățile vor lua măsuri ca astfel de drame să nu se mai producă pe viitor.

Nu se știe cu exactitate ce a provocat incendiul, însă poliția locală a scris pe Twitter că ia în calcul neglijența criminală.

O parte dintre cei răniți au suferit arsuri, iar cei mai mulți au acuzat dureri la nivelul pieptului, mulți având dificultăți respiratorii după inhalarea fumului. La operațiunea de salvare a celor rămași în clădire au ajuns și specialiști din Germania.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×