6 utilizări ale bicarbonatului de sodiu pentru toaletarea mașinii personale

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
03/10/2019, 11:47
6 utilizări ale bicarbonatului de sodiu pentru toaletarea mașinii personale
Utilizări ale bicarbonatului pentru toaletarea mașinii. Sursa foto: doc.ro

Știați că există cel puțin 6 utilizări ale bicarbonatului de sodiu pentru îngrijirea mașinii personale? Ingredientul folosit în prepararea prăjiturilor are o serie de întrebuințări în curățenie, iar cu acest praf poți să îți faci lună-bec mașina. Îți prezentăm mai jos câteva dintre utilizările de care ar fi bine să profiți dacă vrei să economisești bani pentru îngrijirea mașinii pe care o conduci.

Utilizări ale bicarbonatului de sodiu pentru mașină

Una din cele mai grele sarcini este scoaterea mirosului de fum de țigară din autoturism. Bicarbonatul te poate ajuta în acest sens din toate punctele de vedere. Ai nevoie de o sticlă cu pulverizator, zeamă de lămâie ori suc concentrat de lămâie diluat cu puțină apă. Agită bine sticla și pulverizează în mașină. Închide geamurile și așteaptă 15 minute. Mirosul de țigară va dispărea imediat.

Curățarea băncilor din spatele mașinii este posibilă tot datorită bicarbonatului de sodiu, la fel și a covorașelor pe care ne punem picioarele, fie că sunt din material sintetic, piele sau cauciuc. Tot ce trebuie să faci este să presari puțin bicarbonat pe tapițeria mașinii și apoi să freci bine cu o perie umezită.

utilizări ale bicarbonatului de sodiu
Cu două lingurițe de bicarbonat poți face minuni pentru mașina ta. Sursa foto: frunza-verde.ro

Bicarbonatul, eficient în îndepărtarea mirosurilor neplăcute din portbagaj

Bicarbonatul de sodiu este eficient și în spălarea geamurilor. Este o soluție ieftină cu care vei economisi astfel foarte mulți bani. Uită, așadar, de orele de stat la coadă la spălătoriile auto și de așteptat. Pune două linguri de bicarbonat de sodiu într-o sticlă cu apă prevăzută cu pulverizator și pulverizează pe suprafețele murdare ale autoturismului. Șterge apoi cu un prosop uscat.

Bicarbonatul scoate totodată și mirosurile neplăcute din portbagaj, mai ales dacă ai fost nevoit să transporți anumite alimente ori s-a scurs vreun lichid cu un miros neplăcut. Presară peste tot bicarbonat de sodiu pentru a ține la distanță mirosurile neplăcute. Poți să pui ici, colo, și naftalină, pe lângă bicarbonat, cu condiția să nu ții în portbagaj alimente.

În final, ultimele două utilizări ale bicarbonatului de sodiu în ce privește toaletarea mașinii îți ușurează și ele muncă. Poți folosi bicarbonatul pentru spălarea oglinzilor retrovizoare și a celor din mașină. De asemena, poți folosi acest produs chimic și curățarea celorlalte obiecte din mașină precum volanul, schimbătorul de viteze ori pedalele.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×