De Crăciun desertul de bază a fost cozonacul, dar e timpul să trecem la lucruri ceva mai spectaculoase. De Revelion orice gazdă care se respectă pune pe masă un desert cu care să își surprindă invitații. Și cel mai ușor de făcut acest lucru este cu un tort care să îți ia ochii, dar care să-ți răsfețe și papilele gustative.
Cum aproape oricine a gătit cel puțin o dată un tort, va propunem 5 rețete spectaculoase cu care îți dai gata invitații garantat. Nu trebuie să fii expert în bucătărie ca să îți reușească. Torturile noastre se prepară ușor, arată spectaculos și sunt cele mai gustoase pe care le-ai putea avea pe masă la trecerea dintre ani. Iată cele 5 rețete cu care să faci impresie la masa de Revelion.
Este un tort festiv care se poate face ușor, cu o glazură care nu are cum să nu te impresioneze. Este bun datorită combinațiilor de ingrediente. Blatul însiropat și pufos de cacao se imbină perfect cu alunele din crema caramelizată, nuci prăjite și fulgi de cocos crocanți. Aici ai și modul de preparare, unul destul de ușor.
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 60 min
Gata in: 90 min
INGREDIENTE
Pentru blat
280 g făină
260 g zahăr
120 g cacao
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță sare
240 ml lapte
115 ml ulei
2 ouă
2 fiole esență de vanilie
230 ml apă
Pentru /crema/glazura nemțească
250 ml lapte condensat
200 g zahăr tos
2 gălbenușuri (bătute cu 1 linguriță de apă)
120 g unt/margarină
1 fiolă esență de vanilie
130 g nuci/alune pecan tocate
150 g fulgi de cocos
1 lingură amidon
Un tort care are un aspect de nota 10. Chiar dacă durează ceva mai mult prepararea sa, tortul are succes garantat. Merită tot efortul, mai ales că aici ai modul de preparare, în care ingredientele nu sunt pretențioase și la final rezultatul este puțin spus spectaculos.
INGREDIENTE
Pentru blat
1 ou
250 g unt
540 g faina
1/2 lamaie stoarsa
125 ml apa rece
1 praf sare
Pentru crema
300 g unt
400 g lapte condensa
Un tort cu un aspect cu adevărat deosebit, care de Revelion poate să uimească orice invitat. Este ușor de preparat și chiar dacă nu ai prea multă experiență în bucătărie te vei descurca fără probleme.
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 35 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 1 ore, 5 min
INGREDIENTE
Pentru blat
4 ouă
150 g zahăr
1 pachet zahăr vanilat
100 g făină
60 g amidon alimentar
Pentru umplutură
400 g smântână pentru frişcă păstrată la frigider
2 linguri zahăr
2 pachete întăritor de frişcă
100 g nucă de cocos
50 g ciocolată
30 bezele
Tortul care aduce combinația perfectă între dulce și acrișor. Ai nevoie de câteva căpșuni și n-ai cum să dai greș. Chiar dacă pare un tort compex, „Cleo” poate fi preparat fără probleme de oricine. Are un mod simplu de preparare, iar ca să îți impresionezi oaspeții e obligatoriu să ai așa ceva pe masa de Revelion.
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 40 min
Timp de gatire: 60 min
Gata in: 1 ore, 40 min
INGREDIENTE
Pentru blat
1 kg căpşuni
6-7 ouă
6-7 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
un praf sare
3 linguri făină
3 linguri cacao
Pentru cremă
350 g brânză mascarpone
4 gălbenuşuri
250 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
1 lingurita coniac sau rom natural
500 ml frişcă naturală
În 15 minute se prepară și cu siguranță nu ai cum să nu rămâi impresionat de gust. Tort-ecler cu banană este pentru oricine de la mic la mare și este desertul cel mai apreciat la mesele festive. Parfumat și extrem de gustos, acest tort este un mod perfect de a scăpa ușor de grija unui desert impresionant pentru masa de Revelion. Iată cum poți prepara tortul minune în doar 15 minute.
IMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 15 min
INGREDIENTE
Pentru tort
420 g biscuiți graham cu scorțișoară
110 g budincă de vanilie
590 ml lapte
340 ml frișcă lichidă bătută
6 banane proaspete tpiate în felii subțiri
Pentru glazură
220 g zahăr pudră
60 ml lapte
2 lingurițe scorțișoară