Larry Page si Sergey Brin au anuntat ca vor restructura gigantul pe care il conduc, astfel ca Google va deveni o subsidiara a companiei mama Alphabet. Insa cum vor fi afectati utilizatorii de aceasta schimbare?
ComputerWorld a facut o lista cu cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie sa le stim despre miscarea facuta de colosul IT.
Folositi motorul de cautare Google, serviciul de harti Google Maps sau telefoane cu sistemul de operare Android? Momentan, nu aveti de ce sa va faceti griji. „Nu cred ca vor fi schimbari la produsele de baza”, a explicat analistul Brad Shimmin.
„Toate planurile vor continua in acelasi ritm, cel putin in urmatoarele 18 luni”, a adaugat acesta.
Motivul pentru care nu pot fi facute schimbari peste noapte este unul simplu: produse precum motorul de cautare pe Internet sau sistemul de operare Android aduc companiei cei mai multi bani, asa ca nu are sens sa dai peste cap o structura care merge foarte bine.
„Companiile fac periodic restructurari, pentru a se pregati pentru viitor. Nu are nicio legatura cu produsele. Asa functioneaza o afacere”, a punctat si Scott Strawn, analist la IDC.
Google se va ocupa doar de principalele domenii, asa ca nu va mai avea „in grija” proiecte precum masina fara sofer, ochelarii inteligenti sau baloanele ce ofera conectare la Internet.
In schimb, acestea vor fi subsidiare de sine statatoare, iar sefii nu vor mai fi nevoiti sa isi distribuie atentia in mai multe locuri, ci vor fi concentrati pe un singur lucru. In consecinta, isi vor putea face treaba mai bine si vor putea aduce mai multi bani.
„Restructurarea va permite companiei sa fie mai responsabila din punct de vedere fiscal. Pentru ca erau trasi de maneca din toate directiile, ei (Larry Page si Sergey Brin – n.red.) aveau o sarcina dificila, mai ales in ceea ce priveste prioritizarea proiectelor si coordonarea lor. A lasa Google sa devina o entitate separata, de sine statatoare, ar trebui sa ii aduca un succes si mai mare ca pana acum”, a mentionat analistul Brad Shimmin.
Faptul ca Google s-a separat de celelalte proiecte inseamna ca ideile inovatoare vor avea mai mult spatiu de dezvoltare. In primul rand, de fiecare ramura se va ocupa un singur director executiv, ceea ce inseamna ca se va concentra doar pe acel lucru.
„Noua structura va permite fondatorilor sa se axeze si pe companiile mai mici si tehnologiile achizitionate sau dezvoltate pana acum de Google. Hatisul birocratic va fi desfacut, iar acest lucru inseamna ca gigantul IT poate face mai multe lucruri inovatoare, intr-un timp mai scurt”, a precizat analistul Dan Olds de la The Gabriel Consulting Group.
Sursă: www.ziare.com