Cu siguranță ați auzit vorbindu-se despre apa alcalină, dar câți dintre noi știm ce este de fapt acest lichid miraculos care se pare că face minuni pentru sănătate. Alcalinizarea are legătură cu nIvelul de pH din apa pe care o consumă. Apele alcaline au un ph mai mare de 7 și ocnțin calciu, siliciu și magneziu.
Apa alcalină are capacitatea de a alcaliniza și are numeroase beneficii asupra organismului, printre care se numără: eliminarea reziduurilor, neutralizare, buna funcționare a sistemului digestiv, asigură un nivel optim de fluide și un nivel corespunzător de hidratare. Apa este un element esențial în viața noastră și medicii ne recomandă să bem cel puțin doi litri de apă pe zi.
Apa alcalină poate fi folosită în multe feluri, la unele nici nu te-ai fi gândit. Mai jos am pregătit cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre apa alcalină și cum o poți folosi în gospodărie:
Înainte de a începe să preparăm apă alcalină trebuie să ne asigurăm că avem în casă o bandă specială care măsoară pH-ul apei. Această bandă de culoare albă cu dungi galbene se găsește în farmacii sau la magazinele unde se comercializează filtre de apă. Mai avem nevoie de 2 litri de apă, o jumătate linguriță de bicarbonat de sodiu, o jumătate de linguriță sare de mare neiodata sau sare de Himalaya și o jumătate de linguriță zeamă de lămâie.
Toate ingredientele d emai sus se amestecă și apoi se testează pH-ul apei. În cazul în care apa nu are pH mai mare de 7 mai adăugați treptat bicarbonat de sodiu până ajungeți să obțineți pH-ul de 8.5 – 9. Se poate folosi orice fel de apă, de la robinet după ce a fost fiartă sau din comerț. Apa trebuie să stea peste noapte la frigider sau la temperatura camerei, iar a doua zi este numai bună de băut.
Pont: apa alcalină este indicat să o puneți în sticle, nu în pet-uri.