3,4 milioane de mașini produse de Toyota, rechemate în fabrică. Există riscul ca airbag-urile să nu se deschidă la impact

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 15:27
3,4 milioane de mașini produse de Toyota, rechemate în fabrică. Există riscul ca airbag-urile să nu se deschidă la impact
3,4 milioane de mașini produse de Toyota, rechemate în fabrică. Sursa foto: Hepta

Compania producătoare de automobile Toyota (Japonia) a luat hotărârea de a rechema în fabrică 3,4 milioane de mașini la nivel mondial. Decizia vine după ce a fost depistată o problemă electronică ce poate face ca airbag-urile să nu se deschidă în momentul unui impact, informează Hotnews.

Rechemarea, una dintre cea mai mare din istoria companiei

Cele 3,4 milioane de mașini Toyota au fost produse între anii 2011 și 2019, iar cele mai multe dintre aceste autovehicule au fost vândute în Statele Unite. Această rechemare este una dintre cele mai mari din istoria companiei japoneze.

Problema descoperită acum este la unitatea electronică de control, iar defecțiunea ar face ca airbag-ul mașinilor în cauză să se deschidă parțial sau chiar deloc în cazul unui impact.

Dintre cele 3,4 milioane de mașini Toyota, cele mai multe dintre ele (2,9 milioane) se află în acest moment pe teritoriul Statelor Unite. Mai exact, este vorba despre modelele Corolla (2011-19), Matrix (2012-18), Avalon (2012-18) și Avalon hybrid (2013-18), mai informează sursa amintită mai sus.

Agenția National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) din Statele Unite a declarat că deja au fost înregistrate două situații în care mașini ce aparțin modelului Corolla au fost implicate în accidente, iar airbag-urile nu s-au deschis deloc.

12,3 milioane de mașini, verificate în Statele Unite

Instituția de control a demarat în luna aprilie a anului trecut o anchetă legată de airbag-urile instalate pe aproape 12,3 milioane de mașini de la diverse companii precum Toyota, Fiat Chrysler, Honda, Hyundai, Kia și Mitsubishi.

Astfel, anunțul companiei Toyota are legătură cu acest caz mediatizat în presa americană. Airbag-urile acestor modele de automobile au fost fabricate de către TRW Automotive Holdings.

Compania niponă urmează acum să facă verificări la toate automobilele rechemate în fabrică pentru a remedia problema cu unitatea electronică și pentru a fi sigură că incidente precum cele din Statele Unite nu vor mai avea loc.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×