3 tipuri de plăcinte sărate, cu ciuperci, cu brânză, cu carne. O mulțime de bunătăți!

Dan Suta   
în Stiri mondene
19/05/2019, 18:40
3 tipuri de plăcinte sărate, cu ciuperci, cu brânză, cu carne. O mulțime de bunătăți!
Cele mai delicioase plăcinte sărate. Rețete pentru cei leneși. Sursa foto: pixabay.com

La plăcinte, înainte! La război, înapoi! Știm cu toții vorba din copilărie, dar ce e drept este că nu putem rezista în fața acestor delicii. Îți prezentăm câteva rețete de plăcinte sărate, cu brânză, cu ciuperci ori cu carne pe care le poți prepara când ești în pană de idei, mai ales dacă te pregătești să primești musafiri ori vrei să le faci o surpriză plăcută copiilor sau nepoților, după caz.

3 tipuri de plăcinte sărate

Plăcintă sărată cu șuncă și cașcaval. Pentru prepararea acestei rețete ai nevoie de 450 de grame de făină, 300 de grame de iaurt natural, șase grame de praf de copt, câteva felii de șuncă și de cașcaval și o lingură de sare. Amestecă iaurtul cu sarea până când sarea se va topi complet, iar apoi combină compoziția cu făina și praful de copt pentru frământarea aluatului.

Împarte aluatul în 6 bucăți și apoi umple plăcintele cu șunca și cașcavalul alese. Pune plăcintele în cratiță și întoarce-le pe ambele părți când vezi că se rumenesc. Un alt tip de plăcintă prin aceleași procedeu pe care îl poți face este adăugând verdeață pe lângă cașcaval. Plăcinta sărată cu cașcaval și verdeață se face la fel. Poți alege între urzici, mărar sau ceapă pentru un gust desăvârșit.

Dacă nu ești decis/ă cu ce vrei să umpli plăcintele, prin același procedeu, le poți pune în uleiul din cratiță goale. Le poți umple ulterior cu alte produse. Pont: plăcintele sărate simple sunt delicioase cu brânza de burduf sau cu smântână.

Plăcintele cu carne de porc, un deliciu! Sursa foto: retete.unica.ro

3 tipuri de plăcinte cu carne

Din seria rețetelor de plăcinte nu putem uita însă plăcintele cu carne. Îți recomandăm plăcintele cu carne tocată de porc, cu piept de pui tăiat bucățele sau cu carne de curcan. Cum se fac aceste plăcinte? Simplu! Ai nevoie de 500 de grame de foi subțiri (le poți găsi în orice supermarket) 75 de mililitri de ulei de floare soarelui amestecat cu 50 de grame de unt topit, două ouă, ceapă, sare și piper după gust.

Folosește gălbenușurile de ouă pentru a unge foile după ce le umpli cu ingredientele de mai sus. La alegere, poți opta între carnea măcinată de porc, carne de curcan sau piept de pui mărunțit. Plăcințelele sunt gata în aproximativ 15 minute.

3 tipuri de plăcinte cu brânză

Cele trei tipuri de plăcinte cu brânză pe care ți le recomandăm sunt: plăcintele cu brânză de capră, plăcintele cu brânză de burduf sau clasicele plăcinte cu brânză de vacă din comerț. Îți propunem un mod de preparare și rămâne să alegi tu cu ce tip de brânză vrei să umpli aceste delicioase preparate.

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 de grame din brânza aleasă, 500 de grame de făină, 300 de mililitri de lapte, 10 grame de drojdie uscată, un ou, praf de sare și 3 linguri de ulei. Amestecă făină cu ingredientele necesare aluatului. Amestecă, treptat, făină cu laptele și cu drojdia până obții o compoziție omogenă. Lasă aluatul la dospit. Umple apoi plăcintele cu brânza aleasă.

3 tipuri de plăcinte cu ciuperci

Pentru clasicele plăcinte cu ciuperci ai nevoie de vreo 8 foi subțiri pe care le poți achiziționa din comerț, 75 de grame de unt topit, 4 linguri de pesmet, sare, piper, ulei, ceapă verde și smântână acrișoară pentru un gust aparte. Evident, nu trebuie să uiți nici de ciuperci. La cele 8 foi subțiri (nu foietaje!) vei avea nevoie de aproximativ 450 de grame de ciuperci.

Procedeul este asemănător ca cel de la plăcintele cu brânză de mai sus. Poți folosi gălbenușul de la un ou pentru a unge plăcintele. Îți recomandăm următoarele trei tipuri de plăcinte cu ciuperci: varianta simplă prezentată mai sus, plăcintele cu ciuperci și gogonele sau plăcintele cu ciuperci amestecate cu carne măcinată de porc.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×