3 rețete dulci și sărate pe care poți să le faci folosind brânza de vaci drept ingredient principal

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
19/10/2019, 12:23
3 rețete dulci și sărate pe care poți să le faci folosind brânza de vaci drept ingredient principal GALERIE FOTO
3 rețete dulci și sărate pe care poți să le faci folosind brânza de vaci. Sursa foto: pinterest.com

FANATIK vă aduce cele mai delicioase rețete cu brânză dulce de vacă, dar și sărată. Așadar, vom găti împreună pateuri delicioase cu brânză sărată, o plăcită fantastică cu brânză dulce, dar și prăjitura Fanta, care te transformă într-un adevărat cofetar, cel puțin în ochii prietenelor tale.

3 rețete dulci și sărate pe care poți să le faci folosind brânza de vaci. Ingrediente pateuri cu brânză sărată

  • cca 500 g aluat foietaj
  • 200 g branza de vaci mai grasa
  • 100 g telemea de oaie, capra, vaca sau branza de burduf
  • 100 g cascaval ras
  • 1 ou intreg
  • sare
  • 1 ou bătut pentru uns
  • semințe de chimen sau susan

Umplutura pentru pateurile cu brânză sărată se face foarte ușor. Într-un castron se amestecă brânza de vaci, telemeaua rasă și cașcavalul ras, apoi se sparge un ou și se amestecă bine. De data aceasta, vom cumpăra aluatul deja făcut din oraș. Acesta se împarte în două și fiecare bilă obținută se întinde într-o foaie subțire. Se împarte în pătrate cât de mari doriți, se pune câte puțin din umplutură, apoi trebuie să aveți grijă să izolați bine marginile, în timp ce formați triunghiurile delicioase. Pateurile obinute se dau la cuptor Vă urăm poftă bună.

3 rețete dulci și sărate pe care poți să le faci folosind brânza de vaci
3 rețete dulci și sărate pe care poți să le faci folosind brânza de vaci

Plăcintă cu brânză dulce

A doua rețetă cu brânză de vaci este cea de plăcintă cu brânză dulce. Este o rețetă foarte ușor de făcut, iar efectele ei se vor simți pe loc, imediat cum o veți scoate de la cuptor. Copiii o vor adora!

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 g brânza de vaci
  •  2 linguri smântâna
  •  150 g stafide aurii
  •  1 plic zahar vanilinat
  •  3 oua
  •  coaja rasa a unei lamâi sau portocale

Pentru tava:

  •  1 lingurita unt
  •  o lingura faina

Cum se prepară plăcinta cu brânză dulce

De această dată, vom folosiun aluat cumpărat de la magazin. O foaie se așază în tava unsă cu unt și tapetată cu faină. Următorul pas este amestecarea brânzei dulci cu gălbenușurile, smântâna, zaharul vanilinat și coaja de citrice. Separat se bat și albușurile până se obține o spumă, iar ulterior se adaugă și ele împreună cu stafidele în compoziția cu gălbenușuri și brânză.

Toată compoziția de plăcintă obținută se pune peste foaia din tavă, se acoperă cu cea de-a doua foaie, se unge cu smântâna și se dă tava la cuptor pentru 30 de minute. La sfârșit, după ce scoatem tava din cuptor se poate pudra cu zahăr. Vă urmăm poftă bună!

Prăjitura Fanta

A treia rețetă cu brânză de vaci pe care FANATIK v-o prezintă este cea a prăjiturii Fanta! Este delicioasă, iar invitații vor rămâne cu gura căscată, deoarece are un aspect foarte plăcut.

Îngrediente blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente cremă:

  • 500 g brânză de vaci
  • 200 g unt 82% grăsime
  • 200 g zahăr pudră
  • o fiolă esenșță de vanilie

Ingrediente glazură:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 800 ml Fanta
  • 5 linguri zahăr

Pentru blat, se separă albușirile de gălbenușuri. Mixăm gălbenușurile cu zahărul 1-2 minute cât să se omogenizeze, apoi adaugăm uleiul în fir subțire și mixăm în continuare. Adaugăm făina amestecată cu cacaua și praful de copt, toate cernute. Batem albușurile spumă cu un praf de sare și le încorporăm în compoziția de gălbenușuri. Amestecăm ușor, cu mișcări lente, de jos în sus. Turnîm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru cca 25 de minute, apoi lăsăm blatu să se răcească.

Pentru cremă, mixăm untul moale cu zahărul pudră până devine spumă apoi adaugăm branza și esența de vanilie și mixăm în continuare. Întindem crema peste blatul răcit și dăm tava la frigider pentru cca 2 ore.

Glazura o preparăm după indicațiile de pe plicul de budincă, doar că în loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta. Când este puțin călduță o turnăm peste stratul de cremă. După două ore de stat la frigider prăjitura se poate porționa și servi. Pofta buna!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×