16 ani de la lansarea Facebook. Cum îți recuperezi contul dacă ți-a fost spart de hackeri

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
04/02/2020, 09:58
16 ani de la lansarea Facebook. Cum îți recuperezi contul dacă ți-a fost spart de hackeri
Rețeaua de socializare Facebook a împlinit 16 ani de la lansare. Sursa foto: Hepta.ro

Rețeaua de socializare Facebook a fost lansată în urmă cu 16 ani, iar până la ora actuală a ajuns să fie cea mai căutată și utilizată aplicație. Mark Zuckerberg avea doar 23 de ani și era student la psihologie în cadrul Universităţii Harvard când a pus bazele rețelei sociale. 

Azi, 4 februarie Facebook împlinește 16 ani de la lansare

4 februarie 2004, data în care studentul Mark Zuckerberg a lansat rețeaua de socializare Facebook, aplicația care în momentul de față este cel de-al doilea site social mondial după Google. Facebook fiind utilizat de milioane de utilizatori la nivel global. 

Intitulată inițial „The Facebook” rețeaua de socializare a reușit să strângă în primele 24 de ore de la lansare 1.200 de studenţi ai Universităţii Harvard, iar după o lună aplicația a adunat mai mult de jumătate din studenții înscriși la cursurile de licență. La scurt timp Facebook s-a extins la alte universităţi din Boston şi apoi la universităţi de pe teritoriul SUA.

După un an și câteva luni, mai exact în august 2005, numele rețelei de socializare a devenit Facebook.com după ce Mark Zuckerberg a cumpărat domeniul de internet pentru suma de 200.000 de dolari. O lună mai târziu rețeaua s-a extins la nivel internaționl și a ajuns în numeroase universităţi din Marea Britanie.

Cum îți poți recupera contul de Facebook dacă ți-a fost spart

Rețeaua de socializare Facebook este bazată pe un cont format din adresă de e-mail și parolă. În situația în care utilizatorul și-a uitat parola sau contul i-a fost spart de hackeri atunci există posibilitatea de a-ți recupera datele. Metodele de recuperare a unui cont de Facebook sunt implementate de administratorii site-ului de socializare.

Recuperare cont în situația în care ți-ai uitat parola sau ți-a fost schimbată: 

  • accesează „mi-am uitat parola” și urmează pașii. VEZI AICI
  • ți se va trimite un cod format din 6 cifre pe adresa de e-mail sau pe numărul de telefon
  • introdu codul primit și resetează-ți parola
  • parola nouă trebuie să fie una puternică și să nu o mai folosești și în alte site-uri
  • ține minte parola și nu o divulga nimănui!

Recuperare cont în situația în care ți-ai șters pagina de Facebook: 

  • una dintre posibilitățile de recuperare a contului de Facebook șters este foarte simplă, trebuie să te loghezi cu datele pe care le-ai avut setate ultima dată: userul și parola
  • o altă posibilitate de recuperare a paginii de socializare șterse este să urmărești setările de securitate care s-ar putea să fi fost schimbate între timp
  • Facebook păstrează o perioadă datele contului șters și nu îl dezactivează imediat ceea ce înseamnă că îți poți recupera contul chiar și mai târziu. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul ACESTA și să aștepți ca Facebook să-ți analizeze datele pentru a vedea dacă contul mai poate fi recuperat.

Fondatorul Facebook a făcut numeroase schimbări de la lansare

Potrivit datelor centralizate la nivelul lunii ianuarie 2019, Facebook este cea mai mare reţea de socializare a planetei cu 2,32 de miliarde de utilizatori activi lunari şi cu 1,52 miliarde de utilizatori activi zilnici. În plus, la nivel internaţional circa 2,7 miliarde de utilizatori folosesc una din aplicaţiile reţelei fie că este vorba de WhatsApp, Messenger sau Facebook.

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg ți-a dorit ca rețeaua de socializare să susțină principii precum libera exprimare sau criptarea,în ciuda faptului că va fi criticat pentru aceste lucruri. Prin urmare, fondatorul aplicației a adus mai multe schimbări.

„Aceasta este noua abordare și cred că va supăra o mulțime de oameni. Dar, sincer, vechea abordare a supărat de asemenea o mulțime de oameni, așa că încercăm ceva diferit. 

Ni se cere tot mai mult să cenzurăm o mulțime de tipuri diferite de conținut, iar acest lucru mă face să mă simt foarte incomod”, a spus Mark Zuckerberg, informează digi24.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×