Pe data de 15 octombrie 2018 se celebrează Ziua Internațională a femeilor din mediul rural! Scopul ei este de a reaminti oamenilor că femeile care locuiesc la sate, pe lângă faptul că au o mulțime de roluri și atribuții, ajută la dezvoltarea economiei. Potrivit org/en/events/ruralwomenday, majoritatea femeilor din mediul rural formează peste un sfert din populația mondială. Și, cu toate că trăiesc într-un mediu sărac, se confruntă cu multe probleme, lipsuri, discriminare și violență, ajută extraordinar de mult la economia rurală, lucru pentru care ele trebuie sărbătorite în fiecare an.
Astfel că, din pricina faptului că multe suferă acasă, își cresc micuții din nimic și mai și asigură factorul economic, s-a decis ca Ziua Internațională dedicată lor să fie doar cu o zi înainte de celebrarea Zilei mondiale a alimentației. Propunerea unui astfel de eveniment, care să pună în prim-plan femeia plină de griji, cu mâinile muncite, a devenit vocală în cadrul unei conferințe ce a avut loc la Beijing, în anul 1995.
În acel moment, s-au pus de acord mai multe organizații precum: Federaţia Internaţională a Producătorilor Agricoli (IFAP), Rețeaua Asociaților femeilor africane din zona rurală(NARWA, Asociaţia mondială a femeilor din zona rurală (ACWW) și Fundația Summitului Mondial al Femeilor(WWSF). În România, sărbătorirea acestei zile a venit un pic mai târziu. Prima dată, Ziua Internațională a femeii din mediul rural a fot celebrată în anul 1999, la Moeciu, Brașov. Cu ocazia stabilirii acestei zile și la noi în țară, au avut loc și manifestări care aveau drept specific tot ce înseamnă tradițional pentru România. Cu această oocazie, și Organizația Femeilor Social Democrate a sărbătorit această zi prin multe evenimente strict dedicate femeilor care trăiesc la sate.