10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre noul coronavirus. Motivul pentru care COVID-19 se răspândește rapid

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 08:35
10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre noul coronavirus. Motivul pentru care COVID-19 se răspândește rapid GALERIE FOTO
Tudor Ciuhodaru spune că a alcătuit un plan împotriva coronavirusului. Sursa foto - facebook

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat 10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre noul coronavirus. Conform acestuia, pericolul este în creștere și pentru România. „Deja sunt 8 țări europene afectate și s-au înregistrat primele decese. Măsurile de prevenție sunt extrem de importante. Am propus un plan unic de intervenție la nivel european”, a scris doctorul pe o rețea de socializare

10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre noul coronavirus

Medicul a alcătuit și un plan pentru noul coronavirus. Astfel, din punct de vedere al riscurilor, acesta a prezentat numai puțin de 10 situații.

„1. Virusul se răspândește rapid. Contagiozitatea (3) este comparabilă cu SARS și de aprope 3 ori mai mare ca a gripei sezoniere.
2. Mortalitatea e în creștere -3,1% (2462 de decese).(!!!) de 15 ori mai mare ca a gripei sezoniere).

Motivul pentru care COVID-19 se răspândește rapid

3. Amenință acum și Europa. Am propus deja un plan unic de intervenție în plenul Parlamentului European. Italia a decretat azi stare de urgență. Premierul Giuseppe Conte pregătește noi măsuri. Franța se mobilizează și se pregătește pentru o eventuală epidemie-conform noului ministru al sănătății Santé Olivier Véran.

4. În doar două săptămâni au fost confirmate peste 250 cazuri în 8 țări europene: 219 în Italia, 16 în Germania, 12 în Franța (dublu față de săptămâna precedentă), 9 în UK, Spania 2 și câte 1 caz în Belgia, Finlanda și Suedia. Li se adaugă cele 2 cazuri din Rusia dar probabil există deja și alte cazuri de infecție în Europa- conform anunțului Ministrului francez al Sanatatii.

5. Pericolul pentru România este cu atât mai mare pentru că pe de o parte există o importantă comunitate de cetățeni chinezi dar și datorită numărului mare de români aflați acum chiar în zonele de risc din Italia (unde numărul cazurilor a crescut de aproape 40 de ori în doar o săptămână).
6. Sunt primele 6 decese și în Europa (5 Italia și 1 Franța).

7. La nivel global- e a treia situație de risc de pandemie.
8. 32 de țări sunt afectate.

9. Numărul cazurilor a crescut de peste 7000 ori și se apropie rapid de 80000 (78,817 de cazuri confirmate).

10. Îngrijorările sunt legate de riscul să genereze mutații -care să îi permită să se răspândească mai rapid și să devină mai periculos, de faptul că nu există tratament specific (doar încercări de combinare de antivirale) și nici vaccin”, a scris Tudor Ciuhodaru pe o rețea de socializare.

Încă nu este clar de unde a apărut acest virus, însă cercetătorii iau în calcul ca acesta să fi pornit de la șerpi, lilieci sau pangolini.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×